MzKTiMe
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

MzKTiMe

ezyrewarAds

AnasayfaKapıAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

FIFA Street

YazarMesaj
ozan
Legend
ozan

nerden Geliyon yaw : Ronaldo de Assis Moreira'

FIFA Street Empty
MesajKonu: FIFA Street   FIFA Street Icon_minitimeCuma Ağus. 31, 2007 1:59 pm

giriFIFA Street 1_3_smallş videosu ve en öne çıkan Ronaldinho’su ile, çok başarılı bir oyun “FIFA Street”. “EA Sports Big” firması tarafından yapılan bu güzel oyun; bizlere geçen senenin flash oyunlarından “Urban Free Style Soccer”ı hatırlatıyor. Aradaki en önemli fark ise, burada dünyaca ünlü yıldızları kullanabiliyor olmamız…

Ana Menü’ye geçmeden önce, oyunun genel mantığından bahsedelim. 2 takımın karşı karşıya geldiği bu oyunda; her takımda 1 kaleci+3 futbolcu olmak üzere 4 oyuncu var. Giderek yenilerini de ekleyebileceğimiz sokaklarda oynadığımız oyunda; ana amaç kazanmak. Bunu siz belirleyeceksiniz. İster 5 olan kazanır, ister 10 dakika içinde en çok gol atan... Başka şeyler de olabilir elbet. Oyunun en büyük güzelliği ise; kuralın olmaması. İstediğin gibi adama kayabilir, duvarla paslaşabilirsin. Ne kadar kayarsan kay, sakatlanma da olmuyor. İşte bu çok iyi. Tam gol atacaklarken, zınk diye kayarız ve topu kaparız, böylece gol atamazlar. Ancak bir durum daha var ki; bu da, onların da aynı şekilde kayabiliyor olmaları. Bir de GameBraker olayı var oyunda... Bunların hepsine Ana Menü seçenekleri içinde ve şimdi onlara değineceğiz.

Ana Menü

Klasik bir ana menü var karşımızda. Seçenekler ise sırasıyla şunlar;
-Game On
-Friendly
-Rule The Street
-Create Player
-Star Team
-Options
-Street Training...

Bu yedi farklı seçeneği tek tek inceleyecek olursak;

Game On

Ev sahibi mi, yoksa deplasman takımı mı olacağımızı belirtip, hemen kendi takımımızı ve rakip takımı seçerek hızlı bir şekilde oyuna girmemizi sağlıyor. İşte bu bağlamda derinliklere inmenin vakti geldi... Her takımın yanında güç puanı da yazıyor. Brezilya, 86 puanla en iyi takımken; 42 puanlı Güney Kore ise en zayıf halka. Tabi seçtiğiniz her oyuncunun kendi puanı var ve takım gücü buna göre oluşuyor. Bu konuya, diğer seçeneklere de değineceğiz. Şimdi oyundaki ekiplerin sadece Milli Takımlar olduğunu hatırlatıp, tek tek isimlerini söyleyelim...

Argentina(Arjantin), Australia(Avustralya), Brazil(Brezilya), Czech Rep.(Çek Cumhuriyeti), Denmark(Danimarka), England(İngiltere), France(Fransa), Germany(Almanya), Ireland(İrlanda), Italy(İtalya), Mexico(Meksika), Nigeria(Nijerya), Portugal(Portekiz), South Korea(Güney Kore), Spain(İspanya) ve USA(Amerika)...

Sizlerin de gördüğü üzere, var olan 16 takım içinde Türkiye yok, ama çok daha güçsüz olan bir çok takım var. Hem de Amerika’sına kadar... Daha ilginç olan ise, Hollanda gibi dünya çapında futbolcuları olan bir ülke bile yok. Takımları seçerken neleri dikkate alıp yaptıklarını anlamak maalesef mümkün değil.

Takımımızı da seçtiysek, artık maça geçebiliriz. Oyunun yükleme süreleri de gayet ideal, sıkıcı bir uzunluk yok.
Friendly

Yine bir takım seçiyor, rakibimizi belirliyor, ev sahibi mi deplasman mı olacağımızı ayarlıyoruz. Buradaki en önemli fark ise, takımımızı seçtikten sonra ilk 4’ü kendimiz oluşturuyoruz. Ronaldinho’dan Rivaldo’ya, hatta Kleberson’a kadar pek çok seçenek mevcut her ülkede. Kendi takımımızı da kurabiliyoruz oyunda. Buna yazının ilerleyen bölümlerinde değineceğiz. Fakat önce oyunda kurabileceğimiz en iyi takımı söyleyeyim. Bunlar ayrıca oyunun en iyi futbolcuları(kaleci) oluyor.

Buffon(Kaleci) Puan:81
Ronaldinho, Puan:97
Henry, Puan:96
Deco, Puan:95...

Bu takımın gücü ise 92 oluyor. İşte, az önce de dediğimiz gibi puan, 4 oyuncunun ortalama puanı. Yani, Brezilya’yı bile çok güçsüz yapabiliriz...

Rule The Street

İşte oyunun en önemli kısmı. Burada hemen yeni profil oluşturuyor ve maçlara başlıyoruz. Her oyunu açtığımızda, % kaçını bitirdiğimizi de görebileceğimiz bu kısımda; bir tane de kendi oyuncumuzu yaratabiliyoruz. Kramponunun Adidas mı, Nike mı olacağından, kıyafetinin rengine, dizlik takıp takmayacağına, hatta ve hatta nasıl çorap giyeceğimize bile biz karar veriyoruz ve mahalle takımımıza o da dahil oluyor.

Takımımızla maçları kazandıkça para kazanıyoruz. Paraları biriktirip yapabileceğimiz çeşitli şeyler var. Örneğin kendi oyuncunuzun yeteneklerini arttırıyorsunuz veya artık adını duyuran takım olmaya başladığınız için, büyük oyuncuları da parayla alabilirsiniz. İlk önce Rivaldo ve H. Crespo’yu alabilecek güce geleceksiniz. Çünkü ilk statta (sokak desek daha doğru olur) bulunanlar bunlar. Oyunda bu oyuncular, kötü oyuncular seviyesinde, bunu da belirteyim. Rivaldo artık neyse de; Crespo için bu yorum ne kadar doğru bilemem...

Hazır stad ve sokak gibi lafları etmeye başlamışken hemen bunları da sayalım. Öncelikle bunları açmak için turnuvalara katılmanız gerekiyor. Şimdi buna döneceğim, ama önce sokaklar...

Marseille(France)
New York City(USA)
Rio De Janeiro(Brazil)
Lagos(Nigeria)
Amsterdam(Netherland/Holland)
Rome(Italy)
Berlin(Germany)
Mexico City(Mexico)
Barcelona(Spain)
London(England)

Şimdi, az önceki konuya dönelim. Bu birbirinden şık 10 stadı açmak için, maçları kazanıp para toplamak, topladığın parayla da turnuvaya katılmak lazım. Toplam 3 maçlık turnuvaları kazandıkça, yeni yerler açılıyor ve daha kaliteli oyuncular piyasaya düşüyor. Siz hiç bir şey yapmadan, yani yeni oyuncu falan almadan, adamlarınızı geliştirmeden 2-3 yer açarsanız, sonrası gelmez. Çünkü gittikçe, yeni yerler açtıkça, rakipleriniz de sizler gibi güçleniyor.
Create Player

Bu seçenekte, az önce belirtmiş olduğum karakter yaratma olayı gerçekleşiyor. Detalı bilgi için “Rule The Street” kısmına dönebilirsiniz.

Star Team

Bundan daha önce bahsetmiştik ama bir kez daha dönmekte sakınca yok. Dilediğiniz takımı burada kurabiliyoruz. Elimizdeki 16 tanecik ülkeden, istediklerinizi kullanarak, her türlü oyuncuyu alabilirsiniz. Sizlere yaratacağınız en iyi takımın Buffon(Kaleci) Puan:81, Ronaldinho, Puan:97,
Henry, Puan:96, Deco, Puan:95... şeklinde olduğunu söylemiştim. Fakat bunlar içinde sevmediğiniz oyuncu olabilir veya oyunun genel zorluğu size az gelebilir. İşte, bu yüzden belki de vasat takım yapmak isteyebilirsiniz. Beni oyunda en üzen şey, Hollanda’nın olmaması oldu. Bunu az önce de belirtmiştim. Edgar Davids’siz, Van Nistelrooy’suz bir rüya takım, benim için çok da hoş değil...

Options

Klasik oyun ayarlarının yapıldığı bölüm. Zorluğun Easy mi, Medium mu, Hard mı yoksa Süper Hard mı olacağını buradan belirleyebiliyoruz. Süper Hard bile, yıldız takımlar topluluğu ile, size kolay gelebilir. Bunu da söylemeden geçemeyeceğim...

Options’ta diğer yapılacak şeyler ise şunlar; Tekrarların gösterilip gösterilmeyeceği, kameranın hangi çekimde çekeceği, kontrollerin nasıl olacağı, ses ayarları, dil seçeneği (İngilizce veya İspanyolca), müzikler, save şekli ve ekstralar. Ekstralar içinde, NBA Street 3 ve NFL Street 2’nin videolarının yanısıra; Credits’ten bu oyunun yapımcılarını da görebilirsiniz.

Oyunumuzda zamana karşı oynamanın yanında, 5 olan kazanır, 10 olan kazanır durumlarının oldunu yazmıştık. Bunun haricinde, topu falan da seçebildiğimizi belirtip, en önemli olaylardan bir diğerine, avans olayına geçmek istiyorum. Diyelim ki, artık oyunda rakip tanımıyorsunuz. Öyleyse rakibe 1, 2, 3, 4 veya 5 gol avans verebiliyorsunuz. Aynı şekilde, kendinize de... Sürede en az 4, en fazla 12 dakika seçebilirsiniz bir devre için. Seçebileceğiniz süreler, sırasıyla şöyle; 4, 6, 8, 10, 12... Skora göre maç yapıyorsanız 6, 7, 8, 9 ve 10 seçenekleri emrinize amade. Tabi bu seçenekler, Friendly gibi kısımlarda geçerli. Turnuva içinde bu tip durumlar söz konusu değil.

Street Training

Burada adamın biri bize oyundaki güzel hareketlerin aslında hiç de zor olmadığını anlatıyor. Duvarla nasıl paslaşacağımızı, nasıl İlhan Mansız hareketini yapacağımızı ve daha bir çok şeyi gösteriyor. Yaklaşık 5 dakikalık kısa video beni üzdü. Çünkü ben kendim antrenman yapmak isterdim.

Şimdi de Game Breaker’dan bahsedelim. Güzel hareketler yaptıkça, goller arttıkça, puanınız artıyor ve puanlar sonucu Game Breaker’ınız doluyor. Aynı Max Payne’deki gibi, (Bullet time gibi) zaman yavaşlıyor ve normalde olmayacak, çok güzel goller atma imkanınız oluyor. L1 ile O tuşuna aynı anda, orta saha ve ilerisinde basınca yapılabilen bu olay, gayet güzel olmasına rağmen, hep gol olması söz konusu değil. NBA Street’te, hep basket oluyor (veya bana olmadığı rast gelmedi) ama burada, oyuncunun son müdehalesi, kalecinin üzerinde topun hızla çarpması gibi durumlar söz konusu. Nadir de olsa gol olmama şansı var yani. Ancak nedense, NBA Street’e göre, çok daha kolay doldurabildim Game Breaker’ı. Nedenini anlamış değilim...

Son söz

Sizi uzunca süre oyalayacak, muhteşem müzikli, muhteşem grafikli, hareketlerin kolay yapılabildiği ve müthiş hareketlerin olduğu, hastalık yaratacak bir Electronic Arts, bir Ea Sports Big klasiği. Konsolunuz varsa, mutlaka arşivinize katmalısınız, mutlaka...
ozan
Legend
ozan

nerden Geliyon yaw : Ronaldo de Assis Moreira'

FIFA Street Empty
MesajKonu: Geri: FIFA Street   FIFA Street Icon_minitimeCuma Ağus. 31, 2007 2:03 pm

bu oyun süper

FIFA Street
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Fifa 07